Försäljning av Simtuna Bygg till Fasadgruppen

Nygren Nordén Advisory var rådgivare till ägarna av Simtuna Bygg vid försäljningen Fasadgruppen.
Fasadgruppen växer med balkongrenoveringsbolag.

Simtuna Bygg & Betong Teknik AB, med huvudkontor i Bro norr om Stockholm, bedriver sin verksamhet i Stockholm med omnejd och med Björn Selldén som VD. Kunderna utgörs framförallt av bostadsrättsföreningar.

– Med Simtuna expanderar Fasadgruppen och går in i ett nytt affärssegment. Inom gruppen finns en lång och gedigen erfarenhet av totalentreprenad när det gäller olika typer av betongprojekt och nu blir vi ännu starkare. Simtuna kompletterar övriga bolag i koncernen väl och vi kommer därmed kunna erbjuda kunden ett ännu bredare utbud av tjänster, säger Pål Warolin, VD för Fasadgruppen.

Bolaget kommer fortsatt att driva och utveckla verksamheten med samma engagemang som tidigare. Ledningen kommer att vara kvar och kommer även verka inom Fasadgruppen som delägare.

– Vi har lång och gedigen erfarenhet inom betongarbeten och därmed ett upparbetat kontaktnät med långsiktiga samarbetspartners och kundrelationer. Fasadgruppen och Simtuna kompletterar varandra mycket väl och jag tror att vi tillsammans blir ett ännu bättre och tryggare val för kunden, säger Björn Selldén, VD för Simtuna.

Om Fasadgruppen
Fasadgruppen är Nordens största och Sveriges enda rikstäckande helhetsleverantör av hållbara fasader med lokal närvaro, konkurrenskraftiga priser och gedigen erfarenhet av fasader. Verksamheten bygger på lokalt förankrade entreprenörsdrivna företag med tydligt fokus på samverkan, engagemang och kompetens. Fasadgruppen är i en expansiv fas och marknadsledande i branschen. Omsättningen under 2020 uppgick till 1,340 miljoner kronor. Fasadgruppen är noterat på Nasdaq Stockholm.

KONTAKT

Fredrik Nygren
Partner
fredrik@nygrennorden.se
070-551 24 51 

Ulrik Nordén
Partner
ulrik@nygrennorden.se
070-810 81 13 

Om Nygren Norden Advisory
Nygren Nordén Advisory är en M&A-rådgivare med fokus på långsiktigt värdeskapande vid företagsförsäljningar, avknoppningar, företagsförvärv och ägarskiften av företag. Vi driver och leder transaktionen från start till mål och arbetar efter en strukturerad process på ett effektivt sätt. Nygren Nordén Advisory har mycket goda kontaktnät i Sverige och internationellt.

Hur går det till när man säljer sitt företag? Det är en process som består av flera steg och det krävs att man är väl förberedd för att uppnå högsta möjliga resultat. Anledningarna till varför man vill sälja sitt företag är olika för alla, oavsett vad din anledning är ser vi till att processen blir smidig.

För att uppnå höga resultat väljer de allra flesta att anlita en företagsrådgivare för att få hjälp med planering och genomförande. Vi driver och leder transaktionen från ax till limpa och arbetar efter en strukturerad process på ett effektivt sätt. Med oss som rådgivare vid företagsförsäljning kommer du att vara ordentligt förberedd vid försäljningen och ha trygghet från början till slutet.