Försäljning av Sentexa till Novedo

Nygren Nordén Advisory var rådgivare till säljarna av Sentexa vid försäljningen till Novedo.
Företagsgruppen Novedo har förvärvat Sentexa AB. Sentexa AB är Novedos femtonde förvärv sedan starten 2021, det fjärde förvärvet 2022 och ännu ett steg mot börsintroduktionen som är planerad att ske under det första halvåret 2023.

”Det känns mycket bra att få komma in i en stor och välskött företagsgrupp och jag räknar med att det ger oss bättre möjligheter att växa samtidigt som vi kan fortsätta att jobba på det sätt som vi tror på. Vi har fått ett stort förtroende för ledningen i Novedo och att även få bli delägare och vara med om en börsnotering är något jag verkligen ser fram emot”, säger Rickard Ericson, vd på Sentexa.

Sentexas verksamhet, med fokus på ROT-sektorn, erbjuder allt från mindre installationer och service till kompletta projekt från projekteringsstadiet till slutmontering, allt med egna montörer och projektledare. Under de senaste åren har bolaget säkrat flera ramavtal och kontrakt med större kommuner.

”Sentexa är ett välskött bolag med en tydlig nischposition på en växande marknad. I Sentexa har man över lång tid lyckats skapa och vårda en god kultur med erfaren och kunnig personal. Jag ser med stor tillförsikt fram emot Sentexas fortsatta utveckling under ledning av Rickard Ericson, som också blir delägare i Novedo”, säger Per-Johan Dahlgren, vd för Novedo.

Om Novedo
Novedo är en privatägd företagsgrupp som sedan 2021 förvärvar och utvecklar företag där entreprenören både vill sälja sitt bolag och driva det vidare. Gruppens 15 bolag med ca 860 anställda omsätter cirka 1,5 miljarder med en EBITDA om 192 Mkr pro forma. Bolaget planerar för en börsintroduktion under första halvåret 2023.

KONTAKT

Fredrik Nygren
Partner
fredrik@nygrennorden.se
070-551 24 51

Ulrik Nordén
Partner
ulrik@nygrennorden.se
070-810 81 13                                                                                                                                                                  

Om Nygren Norden Advisory

Nygren Nordén Advisory är en M&A-rådgivare med fokus på långsiktigt värdeskapande vid företagsförsäljningar, avknoppningar, företagsförvärv och ägarskiften av företag. Vi driver och leder transaktionen från start till mål och arbetar efter en strukturerad process på ett effektivt sätt. Nygren Nordén Advisory har mycket goda kontaktnät i Sverige och internationellt.

Hur går det till när man säljer sitt företag? Det är en process som består av flera steg och det krävs att man är väl förberedd för att uppnå högsta möjliga resultat. Anledningarna till varför man vill sälja sitt företag är olika för alla, oavsett vad din anledning är ser vi till att processen blir smidig.

För att uppnå höga resultat väljer de allra flesta att anlita en företagsrådgivare för att få hjälp med planering och genomförande. Vi driver och leder transaktionen från ax till limpa och arbetar efter en strukturerad process på ett effektivt sätt. Med oss som rådgivare vid företagsförsäljning kommer du att vara ordentligt förberedd vid försäljningen och ha trygghet från början till slutet.